Project 2: The MOVEMENT

Project 2: The MOVEMENT

Lieve Lezers,

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze site! Het tweede project van Stichting Koeteltuin genaamd: ‘The Movement’, begint vorm te krijgen.

Het doel van stichting Koeteltuin is het realiseren van speeltuinen, sport- en ontmoetingsplaatsen in Middenmeer. Gratis toegankelijk voor iedereen in de openbare ruimte. Wij willen graag dat mensen van alle leeftijden buiten bewegen, elkaar ontmoeten, samen spelen, samen sporten, weg achter het scherm en naar buiten! Het sociale aspect van buiten recreëren staat ook in elk project van onze stichting centraal, omdat wij dit net zo belangrijk vinden als het stimuleren van een gezonde levensstijl met beweging en sport.

Het innovatieve project ‘the Movement’:
Innovatief omdat de bedoelde ‘beweging’ tweeledig is
1) fysiek – fitter worden in de buitenlucht
2) een sportplaats realiseren die rekening houdt met de interesses en fysieke mogelijkheden en uitdagingen van verschillende leeftijdscategorieën, maar vervolgens deze groepen niet isoleert.

We willen mensen niet meer in hokjes plaatsen, maar juist samen brengen. Een veld dat een afspiegeling is van de samenleving in ons dorp. We hopen daarmee angst te verkleinen en begrip en contact te vergroten. Mensen die alleen zijn te stimuleren erop uit te gaan en de gezelligheid van het veld op te zoeken. Een veld dat centraal in het dorp gelegen is, in een park dat dagelijks bezocht wordt door wandelaars en hardlopers. En vlakbij Kroonwaard ligt, waar veel ouderen wonen. Bereikbaar met de auto, met het ov en lopend.

Als het benodigde sponsorgeld binnen is, bouwen wij dit multifunctionele veld aan de Alkmaarseweg (in het Middenmeerse park). Uiteraard zullen alle toestellen aan veiligheidseisen en benodigde certificering voldoen. Zomer 2019 beginnen we aan Fase 1.

VOORLOPIGE INDELING VAN ‘MOVEMENT’ VELD:

FASE 1 HET FITPLEIN (bestraat):

– parkbanken met fiets pedalen ‘fietsen en socializen’

– twister spel voor buiten

– buiten schaakplaats

– crosstrainer

– balanstrap /loopbrug

– heup en rugtrainer (of ander toestel geschikt voor senioren)

– ‘oefen-met-je-voeten’ pad. Een pad met kleine obstakels en verschillende ondergronden om lopend te oefenen en balans te houden.

In de buitenring van het Fitplein (op het gras) komen bepaalde sporttoestellen, zoals bijvoorbeeld buikspiertraining.

FASE 2 FITBAAN (in het gras):

Combinatie van: stormbaan, ‘Free running’. Zoek je wat uitdaging? Die vindt je hier!
Rennen, klimmen, springen, glijden & hangen.

 

SPEELTUIN en omgeving
Huidige speeltuin en het pad/ de omgeving wordt opgeknapt. Bestrating en snoeiwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd door Gemeente Hollands Kroon.

HET PRIEEL
Het prieel is uit het ontwerp geschrapt, omdat de buurt bang is voor hangjeugd.

CHILL PLEK
De Chill Plek komt helaas niet op het Movement veld (Alkmaarseweg), omdat de buurt bang is voor overlast.
We zijn hard bezig om deze semi-overdekte ontmoetingsplek voor jongeren op een andere locatie te kunnen plaatsen. Op proef, per jaar te verlengen.
In samenwerking met jongeren,  jongerenwerk LINK en gemeente Hollands Kroon.
Jongerenwerkgroep: de opgerichte werkgroep bestaat uit 15 Middenmeerse jongeren in de leeftijd van 13-21 jaar. Deze jongeren hebben meegedacht over de inrichting van het sportveld en de ‘chill plek’. Samenwerking met jongerenwerk LINK (Ronald Hein) is een feit. Ronald blijft betrokken bij dit project en zal bij realisatie ook de jongeren ontmoetingsplaats regelmatig aandoen en contact blijven houden met deze doelgroep.