The Movement

INRICHTING THE MOVEMENT

Rustzone The Movement

Paneel 1: Overzicht veld- rustzone.
Prieel: stimuleren van muziek, cultuur & exposities in de buitenlucht. Vrij te gebruiken door bijvoorbeeld muziekverenigingen, sport- dans verenigingen, toneelvereniging, scholen, voor buiten yoga, familiedagen, peuterspeelzaal, BSO etc. Rondom het prieel is voldoende ruimte op het grasveld voor publiek.

In de schaduw aan het wandelpad wordt de schaaktafel geplaatst.  Doel: stimuleren van denksport,  ‘eerst denken dan doen’ , jong en oud samen schaken, ontmoetingsplaats voor ouderen. Bij de opening wordt er een workshop schaken georganiseerd in samenwerking met dhr. Jesus Medina. Hij plaatst door heel Nederland schaaktafels in de openbare ruimte en stimuleert zo de denksport.

Picknicktafel: bezoekers van het veld kunnen hier rusten, elkaar ontmoeten voor koffie, lunch, etc.

Stormbaan Voetbalveld Chillzone The Movement

Paneel 2: Stormbaan – voetbalveld – chillzone jongeren
Stormbaan: Deze start bij de ladder (snel voetenwerk/balans/coördinatie/wendbaarheid) die wordt geschilderd op het verharde pad (aanlooproute), daarna springen door de autobanden, de balansbalk over lopen of rennen, over of onder de hordes van verschillende hoogten, via het enterrek naar de trap op de heuvel en zo eindigt men bij de 2,5 m hoge klimmuur (voorzien van valdemping), die beklommen wordt d.m.v. touwen of grepen en verlaten wordt via het net aan de achterkant. De stormbaan wordt dubbel uitgevoerd om elkaar te kunnen uitdagen. Mensen van alle leeftijden vinden het ‘wedstrijdelement’ leuk. Voor verenigingen, maar ook ter afsluiting van bijvoorbeeld een clubjaar of voor familiedagen is dit onderdeel op het veld goed te gebruiken. Samen lol maken, maar vooral bewegen!

Voetbalveld: kleinere doelen worden zo geplaatst dat er een ‘court’ ontstaat voor volwassenen en een voetbalveld voor kinderen.

Chillzone: Er wordt gekeken naar een goede locatie voor de scheepscontainer. Hier kunnen de jongeren elkaar ontmoeten. In het weekend zal de chill plek bezocht worden door de jongerenwerker.  Deze ontmoetingsplaats wordt dan op proef geplaatst voor 1 jaar en jaarlijks verlengd. Mocht er teveel overlast ontstaan, dan wordt de chillzone verwijderd. Hiervan zijn de jongeren op de hoogte. Deze chill zone is een samenwerking tussen LINK, Koeteltuin en de Gemeente Hollands Kroon. Het liefst plaatsen wij de chill plek zo dicht mogelijk bij het Movement veld.

Twister Fitplein The Movement

Paneel 3:  Fitplein – buiten twister (speeltuin)
Aan het voetpad (goed te bereiken voor senioren, mindervaliden) wordt in de vorm van een halve maan het fitplein gerealiseerd. Op een instructiebord wordt het gebruik van de verschillende fitnesstoestellen uitgelegd.
Wheel for Bench: Zittend  fietsen met twee personen tegelijk. Fietsen en ‘socializen’. De trappers zijn uitgevoerd met weerstand.
Push up: trainen van armspieren/borstspieren/buikspieren/rugspieren d.m.v. opdrukken in verschillende hoogtes.
Pods: evenwicht/buikspieren/beenspieren/cardio  d.m.v.  op- en afspringen pods in verschillende hoogtes.
Powerpull: rugspieren/schouderspieren/’complete upperbody workout’ d.m.v. het naar beneden trekken van de stang met weerstand.
Abshape:  alle spiergroepen in de buik zonder de nek te belasten d.m.v. uitvoeren van verschillende oefeningen.
Oefen-je-voeten-pad: een pad met kleine obstakels en verschillende ondergronden. Een sensatie voor de zintuigen, oefening van balans en evenwicht, met in het midden een trap (balance stairs) om rustig de beenspieren te trainen en traplopen te oefenen met houvast. Zeer geschikt voor revalidatie.
Parallel bars: borstspieren/ triceps (armspieren)/rugspieren/ buikspieren. D.m.v. verschillende oefeningen (‘dips’).
Crossfit: crosstrainer voor buiten.  Cardio/beenspieren/armspieren.
Stepwalk: cardio/beenspieren.
Uitbreiding huidige speeltuin met buiten twister. Het alom bekende spel: draai aan het bord en volg de instructie. Een spel vol beweging voor jong en oud, zeer geschikt voor kinderen en gezinnen.